EQUIPS D'ÀMBIT CIENTÍFIC

 

Benvinguts al Centre Internacional de Missions Espacials CIME

 


El centre internacional ha creat unitats d’àmbit científic tècnic al llarg de tota la comunitat, per a seleccionar personal per a les missions científiques i tots vosaltres formeu part d’este projecte

A partir de les activitats de formació i després de justificar adequadament que tenim les habilitats, capacitats i coneixements que necessitem, obtindrem l’acreditació per tal de pertànyer als equips d’investigació.

 

Caldrà dominar els coneixements referents a l’univers, els seus elements, moviments i conseqüències. Serà necessari unes destreses matemàtiques que s’adquiriran amb un programa específic. El nostre personal serà coneixedor de les ferramentes de treball i capaç d’utilitzar materials de laboratori adequats als experiments a realitzar. A més es valorarà la capacitat de dissenyar i realitzar maquetes amb les tècniques i estris correctes i utilitzant el llenguatge gràfic normalitzat. Els descobriments i treballs realitzats es podran presentar a la comunitat científica utilitzant qualsevol mitja de difusió i emprant les diferents llengües del programa. 

 Vols formar part de les nostres expedicions?


 

En primer lloc se vos assignarà un grup de formació amb el que treballareu i anireu adquirint els coneixements necessaris.



Començarem preparant el nostre dossier per als diferents materials:

1.         Cadascun dels grups que formeu la classe teniu assignat un logotip





 

2.         Caldrà que el dibuixeu a la portada del vostre quadern (mantenint les games de colors )i afegiu el títol L’UNIVERS, en cada zona de coneixement STEM , matemàtiques, biologia i geologia i tecnologia caldrà afegir alguna icona que l'identifique, per exemple



            El llenguatge amb el que ens comuniquem els científics és el matemàtic així que en primer lloc caldrà veure quin nivell  tenim:









3.         Per a fer en informàtica cada membre del grup buscarà al'ordinador el nom d’una missió espacial . Enganxarà a l'activitat  una foto i escriurà una breu descripció .


4.         EXEMPLE SPUTNIK 1   primer satèl·lit científic de la URSS


 4 d'octubre de 1957 l'URSS va fer enlairar un coet R-7 des de Toretam (Kazakhstan), prop de Baikonur. Dins el coet hi anava aquest satèl·lit, d'una mida no gaire més grossa que una pilota de futbol. Minuts després, l'agència oficial soviètica, la Tass, anunciava que s'havia aconseguit posar en òrbita el primer objecte artificial en la història de la humanitat.

El president dels Estats Units va ordenar d'accelerar els preparatius per a contraatacar i demostrar que els soviètics no eren els únics a poder llançar objectes a l'espai. Quatre mesos després de l'Spútnik els americans aconsegueixen llançar l'Explorer I, de mida més petita que l'Spútnik I.




5.         Tots els alumnes presenten la seva proposta i per votació triem el nom de l’equip


6.         Preparats per a començar......


7.  Material que necessitarem:

     LLIBRETES  amb pàg de diferents colors, BOLÍGRAF DE 3 COLORS, LLAPISSOS CALCULADORA CIENTÍFICA, regles, compàs, pegament i tissores 




Comentarios